Tuesday, November 15, 2005

 

Sardinian Roulades


Make regular slices from the meat piece, even dividing a high slice into two pieces and flattening them with the meat pounder; place some ham steak over these slices with its fat and some sage. Close everything rolling it up and stopping with a stick, then flour the roulades, salt and pepper them, and drizzle with red wine. In another container put the peeled and cut tomatoes, add some broth of bouillon cubes and leave cooking for 20 minutes. Blend the mix to the roulades.

TIMING
40 minutes

DIFFICULTY
Zero

CALORIES FOR PORTION
290

INGREDIENTS FOR 4 PEOPLE
600 grams of calf shoulder or fusello, 100 grams of ham steak, 3 gravy tomatoes, 1 bouillon cube, white flour, red wine, sage, oil, salt and pepper.

SUGGESTED WINES
Nepente di Oliena.

Involtini alla Sarda
Cercate di ricavare delle fettine regolari dal pezzo di carne, magari dividendo in due una fettina alta e appiattendola con il batticarne; sopra queste fettine ponete del prosciutto cotto con il suo grasso ed un poco di erba salvia. Chiudete arrotolando e fermate con uno stecco, quindi infarinate gli involtini, salate, pepate ed irrorate con vino rosso. In un altro recipiente mettete i pomodori pelati tagliati a pezzetti, aggiungete un po’ di brodo di dado e lasciate cuocere per 20 minuti. Unite poi il tutto agli involtini.

TEMPO
40 minuti

DIFFICOLTA’
Nessuna

CALORIE PER PORZIONE
290

INGREDIENTI PER 4 PERSONE
600 grammi di vitello nella spalla o nel fusello, 100 grammi di prosciutto cotto, 3 pomodori da sugo, 1 dado per brodo, farina bianca, red wine, salvia, olio, sale, pepe.

VINI CONSIGLIATI
Nepente di Oliena.

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